Chirurgie

Op onze kliniek opereren wij in de ochtenduren, van maandag tot en met vrijdag. Als u een afspraak voor de operatie van uw dier heeft gemaakt, brengt u uw dier ’s ochtends op de afgesproken tijd bij ons langs. Het is de bedoeling dat uw dier nuchter is gebleven vanaf de avond ervoor: vanaf ongeveer 21u mag uw dier niet meer eten, maar wel drinken. Houdt uw kat die nacht binnen, zodat hij of zij ook bij de buren niet nog wat te eten kan vinden. Laat uw hond van tevoren goed uit, zodat uw dier niet met volle blaas of darm onder narcose hoeft. Let op: knaagdieren en konijnen mogen niet vasten voor de operatie! Uw dier wordt eerst helemaal nagekeken door de dierenarts.

Wij doen in onze kliniek veel voorkomende operaties als sterilisatie en castratie. Ook komt het veel voor dat mensen een bultje bij hun dier laten verwijderen. Daarnaast doen we ook maag-, darm- en blaasoperaties. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat een dier een voorwerp (bijvoorbeeld een stuk bal of een stuk bot) heeft opgegeten, waardoor de darm geblokkeerd raakt. Het is dan zaak om spoedig in te grijpen. Ook hebben sommige dieren bijvoorbeeld een blaassteen, die vaak operatief moet worden verwijderd.

Ook voor spoedeisende operaties kunt u bij ons terecht.

Als er specialistische ingrepen nodig zijn, dan hebben wij goede contacten met desbetreffende specialistische chirurgen, bijvoorbeeld de orthopedisch chirurg.