VacciCheck voor de hond

De VacciCheck is een sneltest waarmee met enkele druppels bloed, de hoeveelheid antistoffen tegen Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke Leverziekte (HCC) kan worden bepaald.

De hoeveelheid antistoffen (ook wel de ‘titer’ genoemd) in het bloed is een maat voor de afweer van uw hond. Zijn de titers nog hoog genoeg, dan is uw hond nog voldoende beschermd. Het is goed om te beseffen dat deze mate van bescherming een momentopname is en er geen garantie te geven is over de duur van de immuniteit.

 

Al jaren vaccineren we bij Dierenkliniek Meerwijk op maat. Dat wil zeggen dat we niet jaarlijks dezelfde vaccinatie toedienen.

Zo hoeft de vaccinatie Nobivac DHP maar eens per 3 jaar te worden gegeven om uw hond goed te beschermen tegen Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke Leverziekte (HCC).

Uit wetenschappelijk onderzoek is echter gebleken, dat sommige honden (veel) langer dan 3 jaar beschermt zijn door deze vaccinatie.

 

Wanneer is de VacciCheck aan te raden?

Bij een hond waarvan de vaccinatiegeschiedenis onbekend is.

Wanneer u zo min mogelijk wilt vaccineren maar uw hond wel goed beschermd wilt hebben.

Bij een hond die in het verleden allergisch gereageerd heeft op een vaccinatie.

Wanneer u wilt weten of uw pup van rond de 16 weken genoeg bescherming heeft opgebouwd na de basisvaccinaties

(met name van Rottweilerpups is bekend, dat ze soms minder antistoffen aanmaken na vaccinatie en daarom minder goed beschermd zijn)

Wanneer u een oud of ziek dier heeft en wilt weten of hervaccineren zinvol is.

 

Jaarlijks vaccineren tegen Ziekte van Weil

De vaccinatie tegen de ziekte van Weil (Leptospirose) beschermt echter maar 1 jaar. Het is een zogenaamd ‘dood vaccin’.

Het is niet mogelijk om dat vaccin zo te produceren dat een langere bescherming mogelijk wordt. Dat zou namelijk inhouden dat het minder veilig is voor uw dier en voor uzelf.

Leptospirose is een ziekte die van dier op mens kan worden overgedragen en ernstige lever- en nierschade kan veroorzaken.

Er is ook geen sneltest die de bescherming tegen Leptospirose goed kan aantonen. Wij raden daarom aan om uw hond jaarlijks tegen leptospirose te vaccineren.

 

Kosten Vaccicheck:

1 dier 55 euro incl btw.

2 dieren tegelijk (kan van verschillende eigenaren) 50 euro per dier

3 of meer dieren 45 euro per dier.

Hoe meer dieren we op dezelfde dag kunnen onderzoeken, hoe lager we de kosten kunnen maken. Dit is omdat we bij tegelijktijdig uitvoeren van meerdere testen, efficiƫnter kunnen werken.

 

Voor vragen of voor het maken van een afspraak voor het doen van de VacciCheck, belt u ons gerust: 023-5333363